Sydney with Christmas
Sydney
Eindelijk zijn we aangekomen in Sydney. De eerste dag gaan we naar de Work &Travel Company (WTC) om daar wat info te krijgen over de oriëntatie die ons te wachten staat. We krijgen onze simkaart zodat we wat goedkoper kunnen sms'en met Nederland en elkaar. Voor mijn nummer moeten jullie maar even een mailtje of anders een privéberichtje op Facebook sturen. Verder krijgen we een gratis toegangskaartje voor een bootcruise. Nadat we allemaal even het internet opgezocht hebben, gaan we lopen. We lopen zomaar een kant op en komen uiteindelijk uit bij een grote brug (nee, niet de Harbour Bridge). Nu toch maar even op de kaart kijken, want we willen toch eigenlijk wel even de Harbour Bridge en de plek waar de boot vertrekt opzoeken. Als we dat gevonden hebben, lopen we langs de indrukwekkende Harbour Bridge en vervolgens richting Circular Quay. Vanaf hier vertrekt ook de boot, maar eerst nog even richting het Sydney Opera House lopen. We bereiken het echter niet, want we blijven hangen bij 1 van de vele straatartiesten. Ze doen vrij weinig, maar doen er toch minstens een halfuur over om tot een climax te komen. Na 1 straatartiest heb je het in ieder geval wel gezien. Één van de jongens waar ik mee was, moest meedoen in de act en daardoor moesten we wel toekijken. Toen de act afgelopen was, konden we gelijk door naar de boot. Heerlijk anderhalf uur in het zonnetje over de Parramatta River gevaren. En hoppa, eerste keer verbrand gezicht te pakken.
Vrijdag krijgen we 's ochtends een oriëntatie. Dit houdt in dat we 3,5 uur lang uitleg krijgen over van alles en nog wat. Bankrekeningen, jobs, reisinformatie, surfcamp etc. De jongen die over het surfcamp verteld is een standaard surfdude en is erg goed in overtuigen. Toen hij zei dat we gegarandeerd dolfijnen gingen zien, was ik om. Ik heb me dezelfde middag nog ingeschreven. 's Avonds zijn we even naar een lokale bar geweest, maar we waren wat vroeg en er was dus nog niet zoveel te doen.
Zaterdag hebben ik en Arjan (één van de Nlse jongens) een afspraak met een man in Bondi Beach om een appartement te bekijken. Hij gaat weg met kerst en oud&nieuw en wil zijn appartementje ondertussen verhuren. Het ziet er goed uit en het is goedkoper dat mijn hostel zou zijn, dus we doen het. 's Middags nog weer afgesproken met de andere Nederlanders in het WTC om te internetten.
Zondag is het eindelijk tijd om uit te slapen! Ik slaap heerlijk uit en ga 's middags alleen even geld pinnen en wat eten halen. Verder is het gewoon een relax dagje. Want maandag word ik om 9uur opgehaald om op surfcamp te gaan.
Surfcamp
We worden om 9 uur opgehaald en rijden 2 uur en 15 minuten richting het zuiden. We komen aan in het plaatsje Gerroa, waar we op een soort camping zitten in allerlei kleine blokhutjes. Je moet je eigenlijk een beetje van die strandhuisjes voorstellen die in een rondje staan. En dan in het midden een plek met picknicktafels, een televisie en een lange buffettafel. We krijgen eerst een heerlijke lunch. Uitgebreider dan dat je voor jezelf kan maken en betalen. Dat wordt een goede week!
‘Let's get our wetties on' is de mededeling. Oftewel, wetsuits moeten aan. We lopen naar het strand en krijgen een surfboard die echt heel groot is. Maar goed daar moet je het op leren, zeggen ze. De eerste stap die we leren is liggen op je board en als er dan een golf aankomt, peddelen en push up. Oftewel jezelf omhoog drukken met je armen. Als we dit allemaal even hebben geprobeerd, leren we echt op te staan op het board. De uitdrukking van de week wordt: push up, back foot, front foot. En dan oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Na 2 uur surfen zijn je armen helemaal dood van het peddelen en opdrukken, maar het is het zeker waard.
De andere dagen zien er als volgt uit:
7.00: ontbijten
8.00: wetties on
8.30: les begint
10.30: uit het water en terug naar het kamp
11.30: lunch en foto's en video's bekijken die in de ochtend gemaakt zijn. Dat is vaak lachen geblazen.
13.00: wetties on
13.30: les 2 begint
15.30: uit het water, terug naar het kamp en douchen!
18.30: avondeten
Nou geloof me, na zo'n dag ben je gesloopt. Dinsdag, woensdag en donderdag zijn we ook nog even naar de lokale pub geweest. Dat was niet erg indrukwekkend, maar wel lekker om even een biertje of cider te kunnen te drinken.
Nog even een update over het weer: we hebben de eerste dag regen gehad. Dinsdag was het bewolkt en brak aan het eind van de dag de zon even door. Woensdag was het de hele dag bewolkt en begon het 's avonds weer te regenen. Donderdag is het eindelijk aan het eind van de middag opgeklaard en kunnen we zowaar in de zon zitten. Wel uitkijken, want je verbrand hier in no time.
Vrijdag hebben we voor het laatst 2 uur gesurft. Net alls we allemaal het water uit zijn, laten de dolfijnen zich nog even zien! 3 van de surfcoaches zijn er nog even heen gepeddeld, maar jammer genoeg heb ik het op het strand te druk met een Nederlandse jongen die een surfboard van een ervaren surfer tegen zijn hoofd had gekregen. Een beginners surfboard is van zacht materiaal gemaakt. Maar een ervaren surfer surft op een keihard surfboard, dus die klap kwam hard aan. Hij heeft waarschijnlijk een lichte hersenschudding en ik ben vooral bezig geweest hem zittende te houden. Maar natuurlijk af en toe wel even een blik op de groep van ongeveer 20 dolfijnen! It made my week! 's Middags worden we door de bus opgehaald om terug te gaan naar Sydney via Gerrangong. Daar krijgen we onze dvd's met foto's en video's die de afgelopen week zijn gemaakt. Daarbij zitten ook een aantal foto's die ze afgelopen tijd hebben gemaakt om even een indruk van de omgeving te geven.
Om een uur of 5 zijn we weer terug in Sydney. Nog 1 nachtje in een hostel slapen en dan voorlopig in een appartementje in Bondi Beach. Het is nu zaterdag en vandaag lekker een huishoudelijk dagje. Al onze spullen wassen, boodschappen doen en verder de buitenwereld weer op de hoogte brengen van onze avonturen!
Morgen gaan we met een hele grote groep ,van onder andere mensen van surfcamp en mensen van de reis hiernaartoe, naar Sunburnt. Een muziekfestival op Bondi Beach. Dat is hoe ik kerst dit jaar ga vierenJ
Happy Christmas everybody
Liefs,
Nienke
Lieverd wat klinkt dat super! Vooral van die dolfijnen hihi, ik ben jaloers! Veel plezier nu in je appartementje :)
We genieten met je mee.
Leuk om het op deze manier mee te beleven.
We wensen je een hele fijne kerst en alle goeds voor het nieuwe jaar.
Heel veel liefs, Opa en Oma.
Ohhh wat klinkt dat weer geweldig! Ik ben jaloers hihi.
Alvast fijne kerstdagen he! Geniet er van meisje (:
Nienke, wat een unieke ervaringen en in zo'n korte tijd.
Wat een mooie afsluiting van de week met die groep doflijnen, heeft zo moeten zijn.
Goed dat je alles bijhoudt in een reisverhaal, er gebeurt zoveel tegelijk voor je. Met Kerst misschien bijslapen ? (schreef de moeder...)
Keep on going !
Wat is het toch leuk om jouw avonturen te lezen.
Ik wens je een mooie en vooral bijzondere Kerst toe. Dit wordt er een die je nooit meer zult vergeten!
Have FUN!!!
Ha Nien, wat een fijn verhaal weer! Zal je missen morgen met kerst, maar ben stiekem vooral erg jaloers! XX
Al surfend een superbegin van je reis. En nu zelfs een appartementje geregeld.
Een mooi muziekfestival toegewenst. Dat klinkt nl. ook alweer heel goed.
Je ouders en Toke komen zo. We gaan de kerstdagen in met de weer een vol huis met familie.
Liefs en groetjes uit Bilthoven
Liesbeth
Zoo Nienke...ik ben echt ff onder de indruk.
Ook die foto's : WAUW!
En dan nog een pluspuntje dat je dolfijnen zag.
Hopelijk is het ook goed met die jongen afgelopen ;)
Misschien breng jij mij ook nog wel op het idee om ook maar ergens in mijn leven mijn biezen te pakken en naar Down Under te gaan. Ik merk nu al dit een once in a life time chance is.
Je inspireert me meisje :P
Heb veel plezier deze kerst, ik gun het je enorm!!
xxxxxxxxxxxxxxx
Lieve Nienke
Na heel fijne kerstdagen bij Henk en Liesbeth endaarna bij Ewa en Hans, vind ik je mail , om jaloers op te worden .Fijn om zo door jou op de hoogte gehouden te worden.Geniet maar volop en pas goed op je zelf.
veel liefs van oma