Singapore
Eindelijk is de reis dan begonnen. Inmiddels ben ik alweer 5 dagen weg en het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk. Het begon allemaal in Amsterdam, na afscheid genomen te hebben van papa, mama, Boele, Toke, Anna en Jelmer door de douane. Na 2minuten lopen kom ik de andere 2 Nederlandse meisjes al tegen en gaan we ergens zitten kletsen. Dan kunnen we eindelijk door naar de gate en stappen we in het vliegtuig. Simpel, klein vliegtuigje vergeleken met waarmee we daarna vliegen. We vliegen naar Londen en hebben daar dan nog weer 3 uur te vullen. We zitten met de hele groep een beetje de plannen uit te wisselen en te kletsen. Dan vliegen we door naar Singapore in het grootste vliegtuig dat er bestaat. Heerlijk filmpjes kijken en zoveel mogelijk slapen om zo een jetlag te voorkomen.
We komen om half 9 sochtends lokale tijd aan. We worden opgehaald door een singaporese vrouw die ook onze gids is. We beginnen gelijk aan de citytour omdat we nog niet kunnen inchecken in het hotel. Onze eerste stop is aan het water. We zien HET icon van Singapore: de Merlion. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het is een standbeeld van een zeemeermin/leeuw. Bovendien hebben we uitzicht op een heel groot gebouw met drie flats. Deze drie flats zijn aan de bovenkant verbonden met elkaar door een groot zwembad. Dat is natuurlijk niet te zien vanaf beneden, maar dat zeggen ze. Daarna gaan we door naar Chinatown. We zien een chinese tempel met het geloof taoism. Vervolgens gaan we naar een klein werkplaatsje waar ze hele mooie schilderijen maken. Ze gebruiken alleen in plaats van verf allerlei kleine steentjes. Het is erg indrukwekkend, jammer genoeg mochten we niet echt foto's maken. Ik heb wel foto's van de machines waarmee ze die steentjes de goede maat maken. The National Botanic Garden is de volgende stop. De hele tuin is in totaal 63 hectare groot en het deel waar wij heen gingen was 3 hectare groot. En dat MIDDEN in de stad. Laatste stop is Little India. Een straat met allerlei indiase winkeltjes. Dan kunnen we eindelijk inchecken in het hotel. Even lekker relaxen en zwemmen. Het is namelijk erg benauwd en 30 graden. Ergens een hapje eten en dan lekker slapen. De volgende ochtend namelijk alweer om half7 op weg naar het vliegveld om om half 10 weer door te kunnen vliegen naar Sydney.
Ik ga het hier nu even bij houden aangezien de Work&Travel Company zo gaat sluiten. Hier hebben we de hele dag gratis internet, dus dat is ideaal. Ik zal snel updaten over Sydney.
Liefs Nienke
dag Nienke,
wat heb je al veel gezien! prachtige indrukken. leuk dat de niet-facebookers nu ook mee kunnen leven. En zo'n reisverslag op je blog maakt het wel meer wezenlijk! wel druk met al die social media :)
kus mama
Hee lieve nienke, ik heb even je blog gelezen en het verhaal klinkt nu al super! Zo te horen heb je t nou al naar je zin.
Ben benieuwd naar je volgende blog!
Liefsss uit het regenachtige en koude nederlandje
Lieve nicht, leuk nu al een teken van leven te lezen :) Ik hou je in de gaten! Geniet daar!
Klinkt super leuk allemaal! Altijd mooi om te horen dat het goed met je gaat. Die dertig graden zin had je van mij mogen weglaten ;) begin nu toch wel jaloers te worden!
hey nienke,
30 graden....jaloerss!!! hier is het vooral regen en is het ergggg koud!
en mooi dat je van singapore de belangrijste plekjes hebt gezien.
ik blijf je blog lezen ! :)
*je schrijft trouwens goed hoor meisje ;) , je bent een talentje*
Hallo Nienke,
Erg leuk om nu al van je te horen.
Je doet vele indrukken op lees ik. Mooi hoor!
Lekker genieten en ik volg je!
Lieve groet van Els
ik ben jaloeeeerss, 30 graden. hmmm heerlijk!
veel plezier :) xxxx sanne.
Lieve Nienke,
We gaan je volgen vanuit Bilthoven. Eerste bericht van jou klinkt al veelbelovend. Wordt vast een prachtige reis.